vrijdag 15 maart 2024

Diana Lambermont 2024 Strao Scharendijke

Voor het derde jaar op rij heeft Diana weer mooie foto's gemaakt tijdens de Strao Scharendijke, hartelijk dank daarvoor. Nog even terugkijken op een mooie dag.

Link naar foto's: klik klik



zaterdag 2 maart 2024


De start van Strao Scharendijke is verhuist van de kleine naar de grote kerk om het zo maar te zeggen. Dus keuring van versiering etc. zal plaatsvinden bij de Putmeet vanaf 12:00u. Het Bethlehemplein is een mooie locatie geworden en Mathilda Leeuwen opent de Putmeet dus daar kan men ook terecht. Ook nog iets met een treintje maar dat volgt later.

Bewerken
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

woensdag 28 februari 2024

PLUS punten

Hans (en Hans) van de PLUS zijn weer zeer behulpzaam.

We mogen bij de PLUS parkeren, we krijgen schrôôisels gesponsord en de stoet gaat er een stop maken voor een hapje en drankje, bedankt alvast. Leuk detail is nog wel dat Hans voor de overname toevallig op Straô voor het eerst bij de PLUS een bezoek bracht, dat vond hij wel indrukwekkend.



    


woensdag 21 februari 2024

Beter zichtbaar door de Dorpsraad

Het is al eerder vermeld dat de Dorpsraad ons graag wil ondersteunen en hebben alvast het volgende beschikbaar gesteld:

Veiligheidshesjes zodat de vrijwilligers beter zichtbaar en herkenbaar zijn ! Tevens stralen we daar de nodige autoriteit mee uit (grapje).

Genummerde armbanden deze worden gebruikt bij het ringsteken zodat duidelijk is voor de jury om welke deelnemer het gaat.

Het ziet er allemaal heel netjes uit en we zijn er blij mee, nogmaals dank.    



woensdag 14 februari 2024

In 2022 hadden we bij Pascal Groenendijk een camera op zijn buik gehangen.
De beelden waren een beetje blijven liggen maar hierbij toch een indruk van de rit vanaf het paard. Het was een straô zonder ringsteken vanwege de werkzaamheden op het dorp.  



 

vrijdag 2 februari 2024

Immaterieel Erfgoed

Straorijden is al een tijdje bijgeschreven in de inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland. Hierdoor een beschermde traditie met een borgingsplan voor de toekomst. 


Voor het breder uitdragen hiervan en ter promotie van de Strao heeft Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed een website gemaakt en een korte film. 

Deze kunnen online maar ook via bordjes met QR code worden bekeken en zullen t.z.t. in de diverse dorpen geplaatst worden.  

De website moet nog verder worden ingevuld maar is zeker al de moeite waard (hier kun je ook het filmpje bekijken): link